به محصولات طبیعی که از دل خاک سر برافراشته و در این راستا از هیچگونه کود و سم شیمیایی، محرک های رشد، آنتی بیوتیک و آفت کش ها استفاده نشده است، ارگانیک می گویند. کشاورزان ارگانیک در تلاش هستند که استفاده از مواد شیمیایی را به حداقل برسانند.
استفاده از مواد غذایی ارگانیک نه تنها برای انسان، بلکه برای کره زمین بهتر است. با توجه به رشد جمعیت و از طرفی عدم صرفه جویی و کمال گرایی، ما را به سمت استفاده از مواد شیمیایی برده تا سریع تر به مواد غذایی و تامین آن برسیم.
تاثیر کشاورزی ارگانیک در ارزش مواد غذایی
زمین های کشاورزی با نداشتن مواد شیمیایی، مواد مغذی بیشتری برای ما تولید می کنند. بر اساس تحقیقات تغذیه بریتانیا، غذاهایی که از این راه بدست می آید آنتی اکسیدان های بیشتری نسبت به نوع معمولی و شیمیایی دارند. آنتی اکسیدان هایی که میتوانند از بیماری های مزمن از جمله بیماری های عصبی و برخی سرطان ها جلوگیری کند.
حاوی مواد شیمیایی کمتری هستند
ایده آل ترین حالت برای ما، استفاده حداقل 5 وعده از میوه ها و سبزیجات در روز است. اما اگر برای تهیه محصولات کشاورزی از آفت کش ها استفاده شده باشد، حاوی مواد سمی مانند کادمیوم خواهند بود. کادمیوم نوعی سرطان زای احتمالی در انسان ها شناخته شده است.
خطر محصولات اصلاح شده ژنتیکی
استاندارد های ارگانیک، مواد اصلاح شده ژنتیکی را ممنوع اعلام کرده اند. معمولا از این محصولات برای خوراک و تغذیه دام ها استفاده می شود. متاسفانه این محصولات مانند گوشت، تخم مرغ و محصولات لبنی در سوپرمارکت ها و فروشگاه ها به صورت گسترده پخش شده و هیچ گونه نشان و گواهی ندارند. تازه تازه فود در تهیه و عرضه محصولات، با بررسی موشکافانه تمامی گواهی ها را بررسی کرده تا از صحت کالا و تهیه آن مطمعن شود تا مشتریان با خیالی آسوده سبد غذایی خود را انتخاب کنند.
اثرات طولانی مدت استفاده از محصولات تراریخته تا به امروز مشخص نشده است. اما نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد.
راه های شناخت محصولات ارگانیک
برچسب های ارگانیک بین المللی یکی از اصلی ترین راه ها برای شناخت این محصولات است. محصولاتی این گواهی ها را دریافت می کند که خاک آن بازه 3 الی 5 ساله را بدون هرگونه کود و سم شیمیایی گذرانده و تحت بازرسی های دقیق قرار بگیرد. گواهی ارگانیک تضمین می کند که مواد غذایی انتخابی شما، عاری از هرگونه آفت کش ها، مواد شیمیایی، هورمون های رشد مصنوعی و یا آنتی بیوتیک و نگهدارنده ها است.
آیا ارگانیک به معنای طبیعی بودن است ؟
طبیعی و ارگانیک متفاوت هستند. طبیعی به معنای عدم استفاده از طعم دهنده و یا نگهدارنده و رنگ است. طبیعی بودن محصول ارتباطی با روش فراوری و تهیه محصولات ندارد.
تفاوت محصولات ارگانیک با غیرارگانیک چیست ؟
با توجه به اطلاعات بدست آمده تا به امروز، به تفاوت این محصولات خواهیم پرداخت.
مواد مغذی
مطالعات نشان داده که مواد مغذی در محصولات ارگانیک، بیشتر هستند. محصولات ارگانیک مقدار بیشتری آنتی اکسیدان و فلاونوئید دارد.
اسید های چرب امگا 3
در صورت تغذیه دام ها از مزارع ارگانیک، اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری به حیوانات منتقل می شود. اسید های چرب امگا3 در گوشت، تخم مرغ و لبنیاتی که از مزارع و زمین های سالم بررسی شده، بیشتر از زمین های آلوده بوده است.
در صورت عدم خرید محصولات ارگانیک، چکاری باید انجام داد ؟
میوه ها و سبزیجات را در فصول خود و تازه تهیه کنید. سپس آن ها را به خوبی بشویید. شست و شو به حذف میکروب ها و آلودگی ها و همچنین آثار شیمیایی کمک می کند. اما نمیتوانیم تنها با شست و شو تمام آفت های شیمایی را از بین ببریم. دور انداختن برگ های بیرونی سبزیجات برگدار نیز می تواند به کاهش آلودگی ها کمک کند. سعی کنید میوه ها و سبزیجات را پوست بگیرید تا آلاینده های جداره جدا شود. البته ممکن است مواد مغذی نیز از کاهش بیابد.
تازه تازه فود همواره در تلاش بوده تا با بررسی دقیق و محتاطانه، محصولات سالم، طبیعی و ارگانیک را شناسایی و عرضه کند.